Dagens rett

Kamchatka-krabbe med risotto

Kamchatka-krabbe er kanskje for deg noe helt nytt og ukjent. Da har du herved muligheten til å oppdage lekker sjømat denne helgen. En riesling fra Alsace er hva som kan passe perfekt til denne retten.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kongekrabbe med risotto

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Kongekrabbeklør, beregn ca. 200 g  pr. person
Smør

Risotto
175 g risotto ris
1 sjalottløk
oliven olje
½ l grønnsakskraft eller fiskekraft
Salt og pepper
40 g parmesan

Fremgangsmåte

Rens klørne og stek de lett på hver side i en stekepanne.

Fres ris og løk i en kjele, spe så med varm kraft litt etter litt til det koker kontinuerlig. La det koke i ca. 15-18 min. Bland inn revet parmesan og smak det til med salt og pepper.

Anrett risottoen på tallerkenen, legg krabbekjøttet på toppen. Hell litt av stekeoljen over. Skjær noen skiver parmesan med ostehøvel, og legg dette på toppen. Pynt med ferske urter.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere skalldyrsretter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen