Dagens rett

Kamskjell og rekesnadder

Ukeslutt, snart sommer og en stadig økende lyst på havets delikatesser er påtagende. Intet nytt med andre ord. Målet må være at vi i stadig større grad lar våre tanker gå i retning disse delikatessene. Friske hvitviner med en viss grad av fruktsødme, akkurat som dagens forslag, er stikkord for en vellykket match.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kamskjell og rekesnadder

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kamskjell
200g rensede reker

Saus:
4 ss olivenolje
1 ss hvitvinseddik
8 knuste korianderfrø
4 tomater
1 ss kjørvel
1 ss persille
1 ss estragon

Fremgangsmåte

Skjær ut kamskjellkjøttet og fjern den lille muskelen. Skjær kamskjellkjøttet i tykke skiver og behold rognen hel. Stek kamskjell og rogn lett på pannen noen sekunder på hver side.

Saus:
Dypp tomatene i kokende vann i noen sekunder. Legg de videre over i kaldt vann til avkjøling.

Fjern tomatskallet, ta ut innmaten av tomaten og skjær tomatkjøttet i terninger.Bland tomatterningene med de øvrige ingrediensene til sausen. Bland reker og kamskjell forsiktig sammen og fordel sausen over.

Tips:  Vask de underste skjellhalvdelene, tørk dem og server retten i disse.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen