Dagens rett

Kamskjell

En delikatesse som kamskjell vitterlig er fortjener å akkompagneres av de aller beste hvitviner. De finner vi raskt i de franske vinregionene Alsace og Loire. To ulike men svært gode viner basert på de respektive områders druer blir vårt forslag til deg.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kamskjell med pesto og marinade

Antall porsjoner

4

Ingredienser

8 kamskjell (helst ferske)
1½ ts karri
4 ss olivenolje
2 paprika rød
2 paprika gul
200 gr squash
4 skiver brød, lettristet og delt i to

Marinade:
6 ss sitronsaft
1 ts salt
4 båter hvitløk, hakket
1 ts pepper

Pesto:
2 potter basilikum, frisk
6 båter hvitløk, presset
60 gr pinjekjerner
6 ss Snøfrisk Naturell
100 gr parmesanost, revet
1½ dl olivenolje

Dryss:
2 dl fetaost

Fremgangsmåte

Skjær squash i halve skiver, dryss på salt og la dem ligge under press (med en tallerken på) 2-3 timer. Hell fra vannet som dannes.

Bland sammen alt til marinaden og legg i renset paprika og squash.

Vask paprika, tørk og dem i to. Legg paprika med skinnsiden opp under ovnsgrillen til de blir mørke. Ta dem ut og la ligge i en plastpose en stund, trekk så av skinnet og skjær i strimler.

Pesto:
Kjør basilikumblader, ost, pinjekjerner og ørlite salt i foodprocessor slik at det blir en mos. La det kjøre videre mens du heller i en tynn stråle olje. Stopp av og skrap ned av siden. Smak pestoen godt til med salt og pepper. La stå kaldt.

Tørk kamskjellene og krydre dem med karri, salt og pepper. Stek kamskjellene ca. ½ minutt på hver side. Ikke for lenge - da kan de bli seige.

Legg opp skjellene på tallerkner, sammen med grønnsakene og pestoen. Stikk inn brødskivene og dryss rundt fetaost.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen