Dagens rett

Kardemommekylling

Kylling er hvitt kjøtt, og hvitt kjøtt er sunt og tilnærmet fettfritt. Dette er mer en tilfredsstillende fredagsmat og for mange den første helgekosen. Kos er også vinforslaget som i dag er en sør-fransk rødvin og som passer utmerket som følge til lekre kyllingretter.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kardemommekylling

Antall porsjoner

2

Ingredienser

4 kyllinglår (eller en hel kylling i biter)
2 ts kardemomme
1 ss frisk, revet ingefær
eller 1 ts malt, tørket
2 båter hvitløk, finhakket
1/5 ts kajennepepper
3 dl naturell yoghurt
½ dl vann
2 ts maisenna
smak til med salt

Fremgangsmåte

Bland kardemomme, ingefær, hvitløk og kajennepepper med yoghurt. Hell blandingen over kyllingstykkene og mariner en times tid.

Stek kyllinglårene i stekepanne i ca. 20 minutter eller i et ildfast fat i stekeovnen ved 160 °C i 30-40 minutter.

Spe marinaden med vann og gi det et oppkok. Jevn med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til sausen med salt.

Server kardemommekyllingen med salat og ris som er kokt i vann tilsatt gurkemeie. Stekte bananer og ananas er godt til!

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen