Dagens rett

Karrikremet blåskjellpanne

Blåskjell hører sommeren med - i dag serverer vi deg en ny måte å tilberede denne delikatessen på.

Blåskjell er utrolig godt, og de skjellene du finner i butikken er allerede sjekket og kan trygt spises. Dersom du derimot plukker skjellene selv, skal du alltid sjekke om de kan være giftige på Blåskjelltelefonen 820 33 333.
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Dagens rett tar sommerferie
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post fra og med 2. juli tar en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie.
 
Utsendelsene vil starte opp igjen 13. august .
 
I denne perioden vil du imidlertid som normalt finne Dagens rett på vår nettside.

Blåskjell med kremet karrisaus - hot or not?

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 kg friske blåskjell
1 ss smør
½ løk, finhakket
2 tomater uten frø, finhakket
1 fedd hvitløk
1-2 ts karri - velg styrke etter egen smak 
1 dl tørr hvitvin, eplesider eller eplemost
1 dl kremfløte
kvernet pepper og salt
bladpersille og/eller koriander

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor gryte og fres løk, hvitløk, tomater og karri til løken er myk. Det er stor forskjell på styrken på karri, enten du bruker pulver eller pasta, derfor må du smake deg frem. 

Hot madras curry er sterk. Den finnes også i en rød utgave. Eller du kan bruke rød thai curry. Den er gjerne enda sterkere. 

Start med den minste mengden som er oppgitt i oppskriften og rør om nødvendig inn mer i den ferdige sausen.

Tilsett hvitvin/eplesider/eplemost og kok inn i 30 sekunder. Ha blåskjellene i en rist og sett denne oppi kjelen. Du kan selvsagt ha blåskjellene rett oppi gryta. Legg på lokk og damp skjellene på sterk varme i 4-5 minutter.

Rist på kjelen av og til så skjellene blir jevnt dampet. Skjellene er ferdige når de har åpnet seg. Ta skjellene opp med hullsleiv og hold dem varme. Kast skjell som ikke har åpnet seg.

Rør fløte i kraften og kok den litt inn. Smak til med salt og pepper. For hlt jevn saus kan du kjøre den i blander eller med stavmikser. 

Fordel skjellene i to store boller og server sausen ved siden av. Du kan også servere skjellene oppå sausen. 

Dryss hakket persille/koriander over.

Tips:
Server med landbrød eller baguette til.

NB. Dyrkede blåskjell som selges i nett er såkalt gryteferdige. Likevel er det lurt å gå over dem, fjerne rester av byssustråder (skjegg) og kaste knuste skjell og åpne skjell som ikke lukker seg når de knakkes mot benken. Husk å skylle godt i kaldt vann.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen