Dagens rett

Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk

Tunfisk er, om ikke akkurat rimelig, en nydelig råvare vi med fordel kan spise mer av, gjerne på grillen eller som i Dagens rett, som tillegg til blåskjell. Nyt måltidet med følge av en rimelig chardonnay fra Burgund.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Karrikremet blåskjellsuppe med tunfisk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 kg rensede blåskjell
5 dl hvitvin
5 dl fløte
50 g sjalottløk
karri (gul)
hvitløk
tunfiskfilét

Fremgangsmåte

Start med å brune karrien  i en kjele med litt smør, tilsett så løk og skjell. Hell over hvitvin og la skjellene koke til de åpner seg. Sil av kraften og rens skjellene og legg til side (holdes varme).

Tilsett fløte i kraften og kok det hele inn til ca. halvparten, smak til med salt og pepper.

Tunfisken skjæres i stykker á 2 x 2 cm.  Brunes veldig raskt i pannen.

Hell opp suppen i passende dype tallerkener. Ha deretter i rensede blåskjell og tunfisk. Pynt med litt kokt romanesco,  sukkererter og frisk kuttet gressløk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere fiskesupper og -gryter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen