Kart over Bulgarias vinområder

Redaksjonen
10 Oktober 1997 - 21:37

 
Vinregionene
Øst - Svartehavskysten
30 prosent av arealet: Targovischte, Preslav (Khan Krum*, Shumen), Pomorie, Burgas, Varna*, Iujen Briag*
Midtre - Subbalkanske sletter (Rosenes Dal)
7 prosent av arealet: Slaviantzi, Sliven, Sungurlare*
Sør - Trakiske sletter
22 prosent av arealet: Iambol, Stara Zagora, Haskovo, Perushtitza, Assenovgrad*, Liubimetz, Stambolovo*, Sakar*, Oriachovitza*, Brestnik*
Nord - Donauske sletter
35 prosent av arealet: Suhindol*, Svischtov*, Rousse (Russenski Briag*), Pavlikeni*, Vidin (Novo Selo*), Liaskovetz*
Sørvest - Strouma-dalen
6 prosent. Melnik, Damianitza, Harsovo*
 
Lovverket skiller mellom fem ulike kategorier:
1. Ordinære viner
2. Vin av spesifiserte druer av uspesifisert opprinnelse
3. Vin fra spesifisert geografisk område
4. Vin fra Controliran region (i alt 20 områder med uniformt jordsmonn, merket med * nedenfor)
5. Spesialviner (dessert- og hetviner)
Controliran-viner må lages i henhold til et reglement som tilsvarer franskmennenes appellation contrôlée. Godkjenning foretas til slutt av et statsoppnevnt smakspanel. Når betegnelsen Reserve brukes signaliserer det en ekstra god årgang samt at vinen er lagret i eikefat i minst fire år for røde og tre år for hvite.
Andre artikler om bulgarsk vin:
Kort om landets spennende historie
og et besøk hos Vini SLiven
Vinis Yambol med Domaine Boyar
Suhindol - Bulgarias Bordeaux
Bulgarsk hvitvin - mye godt
Kart over Bulgaria og vinområdene
Stor test av bulgarsk vin
Bulgarsk kjøkken og matoppskrifter
Bulgarsk eik

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her