Dagens rett

Kebab med couscoussalat

Lettlaget og delikat for kveldens kamp, men med masse smak.

Hett går det for seg når to naboer møtes i dag, og smaksrikt og hett blir det på tallerkenen og i glasset også. Dagens rett er ypperlig å klargjøre med en gang du kommer hjem så er den klar til du skal benke deg foran tv'en i kveld med Spania-Tunis. Et leskende , skummende øl og fyrig spansk vin er hva vi anbefaler.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kebab med couscoussalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 500 g renskåret lammekjøtt fra stek eller bog
1 løk (evt. sjalottløk/løk og paprika)
1 beger yoghurt naturell
1 boks hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
1 ts kanel
1 båt hvitløk
1 ss koriander

Couscoussalat:
300 g couscous
2 ss hakket persille
2 ss hakket mynte
2 båter finhakket hvitløk
1½ dl olivenolje
2 sitroner - kun saften
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.

Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.

Couscoussalat:
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.

Tilsett finhakkede urter og hvitløk.

Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen