Dagens rett

Kebab med couscoussalat

Vi tar vel ikke mye feil når vi tipper at mange av oss forbinder kebab med fast food og sene nattetimer. Imidlertid blir smaken en helt annen når vi, som i dagens oppskrift, lager kebaben fra grunnen av og benytter et noe mer spennende tilbehør. Da passer også den spanske rødvinen godt til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kebab med couscoussalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca. 500 g renskåret lammekjøtt fra stek eller bog
1 løk (evt. sjalottløk/løk og paprika)
1 beger yoghurt naturell
1 boks hermetiske tomater
1 dl vann
1 ts salt
1 ts kanel
1 båt hvitløk
1 ss koriander

Couscoussalat:
300 g couscous
2 ss hakket persille
2 ss hakket mynte
2 båter finhakket hvitløk
1½ dl olivenolje
2 sitroner - kun saften
1 ts sukker
1 ts salt
1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i 3-4 cm store terninger. Skrell løken og mos den i kjøkkenmaskinen eller riv den på et råkostjern.

Lag marinade av finhakket løk, yoghurt, hermetiske tomater, vann, salt, kanel, presset hvitløk og koriander. Bland alle ingrediensene i en bolle.

Legg kjøttbitene i bollen, slik at marinaden dekker kjøttet. La stå i minst 4 timer, men helst natten over. Når kjøttet er ferdig marinert, settes bitene på grillspyd.

Couscoussalat:
Tilbered couscous etter anvisning på pakken og avkjøl.

Tilsett finhakkede urter og hvitløk.

Bland olje, sitronsaft, sukker, salt og pepper sammen, hell over couscousen og bland godt. La det hele trekke smak i minst en time.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen