Dagens rett

Kjappere blir det knapt

Det kreolske kjøkken er kjent for sine smaksintense retter, og med denne oppskriften lager du en fristende jambalaya på kort tid.

Opprinnelig lages jambalaya som en paella, men  med svinekjøtt, men du kan også finne jambalaya med kylling, pølse, and eller alligator.

Har du sett alle de andre spennende eksotiske oppskriftene?

De beste gryterettene finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Rask jambalaya

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g renskåret svinekjøtt i strimler
2 ss margarin til steking
1 pakke chorizopølse
1 pose Mexican tomatsuppe
7 dl vann
4 dl hurtigris
400 g frossen grønnsaksblanding (amerikansk blanding)

Fremgangsmåte

Brun strimlet svinekjøtt og pølser raskt i en gryte.

Tilsett suppeposen, vann, ris og grønnsaker, kok opp og skyv tilside.

La gryten trekke på svak varme i ca 5 minutter. Server gjerne med en båt frisk sitron ved siden av.

De beste gryterettene

Internasjonale oppskrifter

Tips1:
Har du ikke posesuppe for hånden, kan du erstatte den med 1 boks hakket tomat, 1 ts chili, 1/2 ts spisskummin, salt og pepper samt litt finhakket koriander.

Tips2:
De frosne grønnsakene kan selvsagt byttes ut med lik mengde friske grønnsaker.

 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen