Dagens rett

Kjempepizza

Ut i skog og mark og bli skikkelig utmattet og sulten. I dag skal det bakes en gedigen pizza - kanskje to, for har man først begynt å forsyne seg er det nemlig ofte svært vanskelig å stoppe. Pizza og en lettere italiensk rødvin hører for øvrig usedvanlig godt sammen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kjempepizza

Ingredienser

Bunn:
25 g gjær
2 dl vann
1 ts salt
1 ss meierismør, smeltet
Ca. 300 g hvetemel

Pizzasaus:
1 boks (ca.400 g) tomater
4 ss chilisaus
1 båt hvitløk
1 ts oregano
1 ts basilikum
1 ts sukker
Salt og pepper

Forslag til fyll:

Fyll 1:
200 g røkt skinke
1 boks (ca.200g) ananas i biter
1 rød paprika
200 g pizzaost

Fyll 2:
6 tomater
Salt, pepper, oregano
100 g reker
100 g blåskjell
100 g sopp
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost

Fyll 3:
3 tomater
4 wienerpølser
1 paprika
1 boks (ca. 200 g) sjampinjong
salt, pepper, oregano
200 g pizzaost eller annen revet hvit ost
Fyll 4:
50 g salamipølse
1 paprika
10 oliven
200 g pizzaost

Fremgangsmåte

I stekeovnen: 225 grader C, ca. 15 minutter.

Pizzadeigen:Smuldre gjæren i bakebollen, tilsett lunkent vann og smeltet smør. Rør i hvetemelet til deigen blir smidig og passe fast. La deigen heve til dobbel størrelse.

Legg deigen på bakebordet og kjevle ut en stor pizzabunn, eller del deigen i to og kjevle ut to tynne leiver. Legg deigen på papirkledd stekeplate og dytt inn deigen litt rundt det hele, så det blir en kant. To runde pizzaer,18 cm i diameter kan stekes på en plate.

Pizzasausen:
Bland ingrediensene i en kjele og kok til sausen er passe tykk. Smør på pizzasausen den kjevlede deigen og velg ut hviket fyll du vil legge oppå. Du kan velge alle fire sortene, eller bare bruke din favorittsmak. Dryss osten jevnt over hele pizzaen og strø litt pizzakrydder på toppen.

Stek pizzaen og server den straks.

Sendt inn av

Foto: Per Alfsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen