Dagens rett

Kjør grønt i dag eller bruk denne salaten som tilbehør

Er du i gang med planleggingen av koldtbordet til 17. mai-festen, får du nok en god ide til hva du kan inkludere. Her er oppskriften.

Om du ikke får tak i de luksuriøse og ettertraktete norske aspargesene, finnes det mye god og relativt nyplukket importvare. 

Vi har mengder med andre gode oppskrifter med asparges

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Aspargessalat med krutonger og yoghurtdressing

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

500 g frisk grønn asparges
1 hjertesalat
125 g cherrytomat
2 vårløk
50 g frisk spinat
3 ss sorte oliven

Dressing:
2 dl matyoghurt
2 ss hakket frisk fransk estragon
1 ts hvitvinseddik
salt og pepper etter smak

Brødkrutonger:
6 skiver brød
3 ss olivenolje
2 fedd knust hvitløk
salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Skrell den nederste delen av aspargesene og skjær av den nederste biten.

Skjær dem i ca. 3 cm tykke biter og kok 1-2 minutter i lettsaltet vann tilsatt litt sukker. Avkjøl aspargesbitene i isvann.

Riv salaten, skjær tomatene i to og finsnitt vårløken. Bland asparges, salat, spinat, tomater, vårløk og oliven og legg opp på et fat.

Dressing:
Rør yoghurt med estragon, eddik, salt og pepper og smak til.

Krutonger:
Skjær skorpene av brødet og skjær i 1 cm store terninger. Legg dem på en stekeplate med bakepapir og bland med olivenolje og hvitløk.

Stek i ovn på 200 grader i 10-15 min. til krutongene er sprø og gylne. Rør i krutongene under steketiden.

Avkjøl brødkrutongene og strø over eller server de ved siden av salaten.

Les mer om asparges her

Deilige oppskrifter med asparges finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen