Dagens rett

Fiskesuppe er slett ikke noe hokus-pokus

Fiskesuppe er enklere å lage enn hva mange tror, og denne oppskriften er perfekt på travle hverdager.

Denne fiskesuppen kan alle klare. Den er dessuten så fristende at det kan lønne seg å lage dobbel porsjon. 

Prøv også en av disse spennende suppeoppskriftene

Hjemmelagete rundstykker smaker himmelsk til suppe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Klar fiskesuppe med ris

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

500 g skreifilet, uten skinn og ben
saft av ½ sitron
1 gulrot
¼ lite kålhode
½ dl naturris
2 ss raps-eller soyaolje
1 l kokende vann + 1 fiskebuljongterning
2 dl dypfryste erter
2 ts revet frisk ingefær
4 ss soyasaus
¼ ts hvit pepper
dill

Fremgangsmåte

Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.

Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.

Ha olje i en tykkbunnet kasserolle og fres løken over middels høy varme til den er blank. Tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter.

Pass på at varmen ikke er så høy at grønnsakene blir brune.

Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.

Slik lager du fiskekraft selv

Tips: Her har vi brukt skrei, men du kan gjerne bruke en annen hvit fisk i stedet som sei, breiflabb, uer eller annet godt.

Flere gode fiskesupper

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen