Dagens rett

Fiskesuppe er slett ikke noe hokus-pokus

Fiskesuppe er enklere å lage enn hva mange tror, og denne oppskriften er perfekt på travle hverdager.

Denne fiskesuppen kan alle klare. Den er dessuten så fristende at det kan lønne seg å lage dobbel porsjon. 

Prøv også en av disse spennende suppeoppskriftene

Hjemmelagete rundstykker smaker himmelsk til suppe

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Klar fiskesuppe med ris

Fremgangsmåte

Skjær fisken i store terninger og drypp sitronsaft over.

Rens og skjær gulroten i tynne skiver, finstrimle kålen.

Ha olje i en tykkbunnet kasserolle og fres løken over middels høy varme til den er blank. Tilsett gulrot og kål og la det frese med i ca. 5 minutter.

Pass på at varmen ikke er så høy at grønnsakene blir brune.

Hell på vann med buljongterning og la suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter.

Legg fisk og erter i suppen, tilsett ingefær, soyasaus og pepper og la suppen småkoke videre til fisken er gjennomkokt, ca. 5 minutter.

Smak om den trenger mer salt. Server suppen rykende varm drysset med dill og med brød til.

Slik lager du fiskekraft selv

Tips: Her har vi brukt skrei, men du kan gjerne bruke en annen hvit fisk i stedet som sei, breiflabb, uer eller annet godt.

Flere gode fiskesupper

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Godfisk.no

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen