Klar for verdensklasse

Alexandre Pereira Ruas fra Manolo i Oslo og Alex Skärlen fra Rouge i Stockholm skal representere Norge og Sverige i den europeiske finalen i World Class.

Det var cocktailen Sparkling Plum som sendte Alexandre Pereira Ruas fra Manolo i Oslo til topps i drinkkonkurransen World Class. Og Alex Skärlen fra Rouge i Stockholm Midtown Cocktail stakk av med seieren i den svenske delen av denne konkurransen som er i regi av Diageo.

Molekylærinspirert
Begge skal konkurrere videre i Berlin hvor den nordeuropeiske finalen finner sted i mai neste år. I juli er det klart for den internasjonale finalen i Singapore. Om Alexandre eller Alex kommer videre mot verdenstoppen gjenstår altså fortsatt å se. Portugiseren som har slått seg ned i Oslo overbeviste i alle fall stort med sin molekylærinspirerte drink med plommeskum og bronsepulver. Alex' versjon var langt enklere rent visuelt, men likevel kompleks i aromaene takket være hylleblomstlikør og sherry amontillado.

Prestisjefylt
Juryen besto av bartender og "utelivskonge" Jan Vardøen, ansv. redaktør i BAR Aase E. Jacobsen og Global Brand Ambassador for Tanqeray, Angus Winchester, som for øvrig var en av de nominerte i Tales of the Cocktail Spirit Awards.

Et viktig element i konkurransen var å få frem hovedingrediensen, Tanqueray Ten, som er temaet for denne utgaven av World Class. Og det klarte vinnerne veldig godt i tillegg til at de skapte unike cocktails. Formålet med konkurransen som først fra i år inkluderer Norge og Sverige, er å utdanne og inspirere bartendere til å skape fantastiske cocktails. Konkurransen har høy prestisje i det internasjonale barmiljøet og samler i alt 10.000 kandidater fra 40 land. Følg World Class på Facebook.
 

Sparkling Plum

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4½ cl Tanqueray Ten
1½ cl Amaretto di Saronno
1¼ ml sitronsyrepulver
4 cl hjemmelaget plommejuice (+1 skje med plommeskum)

Plommejuice:
50 cl økologisk (silt) plommesaft
25 cl sukkerlake
2 ml bronsepulver

Plommeskum:
5 dl økologisk plommejuice
4 ark søt gelatin
1 eggehvite
3 ml sitronsyrepulver
2 cl Amaretto di Saronno

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene med is og dobbelsil i et todelt martiniglass med is i nedre del.
Arranger på en rektangulær brikke sammen med plommer i biter, blomster og plommeskum.

Plommejuice:
Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt.

Plommeskum:
Bland alt. Fyll i en sifong sammen med nitrogen. Avkjøl i kjøleskap før bruk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Midtown Cocktail

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 cl Tanqueray Ten
1 cl Lillet Blanc
0,8 cl St Germain (hylleblomstlikør)
1 cl Amontillado Sherry
2 dæsjer Fee Brothers Orange Bitters
Sitronzest

Fremgangsmåte

Rør alle ingrediensene og sil over i et avkjølt cocktailglass. Klem sitronzesten og vift aromaene mot glassets innhold. Kast resten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen