Klart for finale i kokke-NM

Få med deg en spennende oppvisning i ekte matkunst når det for 15. gang inviteres til Norgesmesterskap i Kokkekunst. Finalene går i Sunnmørshallen, Ålesund, 26. og 27. august, og er som vanlig åpen for publikum.

Finalistene i årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er klare. Blant 12 kandidater fra absolutt hele landet finner vi to jenter fra Lofoten og Harstad og fjorårets Norgesmester Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland.

Norgesmester og vinner av kongepokalen kåres fredag 27. august under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Her er årets 12 kandidater:
w Bjørn Cameron Alexander , kjøkkensjef ved "Flavours," Oslo. Oppvokst i Drøbak
w Børge Brekke , kokk ved "Neptun Restauranter," Bergen. Oppvokst i Os
w Jørn Andrè Dahl , kjøkkensjef ved "De Fem Stuer," HPH Rica, Oslo. Bosatt på Leirsund (Akershus). Oppvokst i Oslo.
w Gunnar Hvarnes , soussjef ved "Restaurant Annen Etage," Oslo. Oppvokst i Larvik
w Kari Innerå , kokk ved "En smak av Oliven," Harstad. Oppvokst på Ibestad (Troms)
w Siv Hilde Lillehaug , kokk ved "Nordland Fiskerifagskole," Gravdal (Lofoten). Oppvokst i Vågan og bosatt i Henningsvær (Lofoten).
w Kenneth Løken , soussjef ved Klækken Hotell, Hønefoss. Oppvokst i Herøy (Møre & Romsdal)
w Øystein Vallestad Næss , soussjef ved Quality Hotell Edvard Grieg, Bergen. Oppvokst i Bergen
w Geir Skeie , kokk ved "Mathuset Solvold," Sandefjord. Oppvokst i Fitjar (Hordaland)
w Morten Overgård Svendsen , kjøkkensjef ved "Bryggen Gastronomi," Trondheim. Oppvokst i Steinkjer
w Thomas S. Tangen , kokk ved "Restaurant Victor," Oslo. Oppvokst i Lørenskog (Akershus)
w Kim Valstad , Hotel Bristol, Oslo. Oppvokst i Tønsberg. Bosatt i Stavanger

De 12 edsvorne kvinner og menn er utvalgt blant hele 41 kandidater. Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 26. og fredag 27. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
- Smak teller absolutt mest, bekrefter prosjektleder Bjørn Darup i NM i Kokkekunst.

Dommerpanelet består av profilerte nordiske kokker:
· Harald Osa , Holmenkollen Restaurant, Oslo og Oro Bar & Restaurant, Oslo
· Lasse Lundqvist , Finland
· Gissur Gudmundsson Island , president i den nordiske kokkelauget NCA
· Johan Slettvåg Hoel , Rauma videregående skole
· Odd Ivar Solvold - tredobbelt norgesmester i kokkekunst, Mathuset Solvold, Sandefjord

Les mer om Matfestivalen her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen