Klart for finale i kokke-NM

Få med deg en spennende oppvisning i ekte matkunst når det for 15. gang inviteres til Norgesmesterskap i Kokkekunst. Finalene går i Sunnmørshallen, Ålesund, 26. og 27. august, og er som vanlig åpen for publikum.

Finalistene i årets Norgesmesterskap i Kokkekunst er klare. Blant 12 kandidater fra absolutt hele landet finner vi to jenter fra Lofoten og Harstad og fjorårets Norgesmester Geir Skeie fra Fitjar i Hordaland.

Norgesmester og vinner av kongepokalen kåres fredag 27. august under Den Norske Matfestivalen i Ålesund.

Her er årets 12 kandidater:
w Bjørn Cameron Alexander , kjøkkensjef ved "Flavours," Oslo. Oppvokst i Drøbak
w Børge Brekke , kokk ved "Neptun Restauranter," Bergen. Oppvokst i Os
w Jørn Andrè Dahl , kjøkkensjef ved "De Fem Stuer," HPH Rica, Oslo. Bosatt på Leirsund (Akershus). Oppvokst i Oslo.
w Gunnar Hvarnes , soussjef ved "Restaurant Annen Etage," Oslo. Oppvokst i Larvik
w Kari Innerå , kokk ved "En smak av Oliven," Harstad. Oppvokst på Ibestad (Troms)
w Siv Hilde Lillehaug , kokk ved "Nordland Fiskerifagskole," Gravdal (Lofoten). Oppvokst i Vågan og bosatt i Henningsvær (Lofoten).
w Kenneth Løken , soussjef ved Klækken Hotell, Hønefoss. Oppvokst i Herøy (Møre & Romsdal)
w Øystein Vallestad Næss , soussjef ved Quality Hotell Edvard Grieg, Bergen. Oppvokst i Bergen
w Geir Skeie , kokk ved "Mathuset Solvold," Sandefjord. Oppvokst i Fitjar (Hordaland)
w Morten Overgård Svendsen , kjøkkensjef ved "Bryggen Gastronomi," Trondheim. Oppvokst i Steinkjer
w Thomas S. Tangen , kokk ved "Restaurant Victor," Oslo. Oppvokst i Lørenskog (Akershus)
w Kim Valstad , Hotel Bristol, Oslo. Oppvokst i Tønsberg. Bosatt i Stavanger

De 12 edsvorne kvinner og menn er utvalgt blant hele 41 kandidater. Finalistene skal konkurrere i to heat á seks personer, som går henholdsvis torsdag 26. og fredag 27. august. I løpet av konkurransen skal de - på bestemte tidspunkter - presentere forrett, hovedrett og dessert til 12 personer.

Dommerne bedømmer deretter resultatet på bakgrunn av kriteriene anretning/presentasjon, korrekt yrkesmessig håndverk, hygiene/orden og - ikke minst smak.
- Smak teller absolutt mest, bekrefter prosjektleder Bjørn Darup i NM i Kokkekunst.

Dommerpanelet består av profilerte nordiske kokker:
· Harald Osa , Holmenkollen Restaurant, Oslo og Oro Bar & Restaurant, Oslo
· Lasse Lundqvist , Finland
· Gissur Gudmundsson Island , president i den nordiske kokkelauget NCA
· Johan Slettvåg Hoel , Rauma videregående skole
· Odd Ivar Solvold - tredobbelt norgesmester i kokkekunst, Mathuset Solvold, Sandefjord

Les mer om Matfestivalen her .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen