Klassisk drink med akevittvri

Ta en skandinavisk vri på en av verdens store klassiske drinker denne uken og server bramble med akevitt!

Akevitt er en stor del av den skandinaviske kulturen, og det lages en rekke herlige akevitter i så vel Sverige og Danmark som Norge.

Du kan finne blanke akevitter som passer utmerket på sommerhalvåret eller til sildebordet, fatlagrede akevitter som passer perfekt til klassiske retter, og ekstra vellagrede varianter som er nydelige alternativer til avec.

Bli med på tidenes akevittkveld

Akevitten har gjennom de siste årene opplevd en renessanse hos bartendere som har trykket den til sitt bryst og laget en rekke nyskapende drinker.

Prøv bare drinken nedenfor eller noen av de andre spennende akevittdrinkene i vår bartender.

Flere akevittdrinker finner du her

Her har vi laget en skandinavisk vri på en av 80-tallets store drinker, Bramble, som sies å ha sett dagen lys på 1980-tallet på Freds Club i Soho, London.

Opprinnelig lages denne drinken med gin, men krydderet fra akevitten passer perfekt sammen med bærfruktigheten i drinken.

Det er også viktig at du ikke bruker de mest fatlagrede akevittene til denne drinken, men heller går for en lettere variant slik som den danske akevitten vi har brukt her.

Den beste akevitten på Vinmonopolet

Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online .

Les flere ukens drinker

Vi i Apéritif ønsker deg en riktig god helg!

Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post . Se lenger ned for mer info.

Aalborg Bramble med akevitt

Antall porsjoner

1

Ingredienser

4 cl Aalborg Jubilæums Akvevitt
3 cl ferskpresset sitronjuice (ikke lime)
2 cl sukkerlake
5-6 friske bjørnebær

Fremgangsmåte

Ha Aalborg Jubilæums Akvevitt, bjørnebær, sitron og sukkerlake i en cocktailshaker og knus sammen med en morter eller en stor skje.

Tilsett en god skje isbiter, rist godt sammen og server over is i et stort, solid whiskyglass.

Pynt med et par hele bjørnebær og gjerne en sitronzest eller litt revet sitronskall på toppen.

 
Tips: Sukkerlake lager du lett selv ved å koke opp 4 dl vann og tilsette 6 dl sukker, rør rundt til sukkeret har løst seg opp og la blandingen stå til den er kald.
 

Råvare:

Sendt inn av

Foto: H2W

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Min Bartender
Visste du at du nå kan legge alle dine gode drinkoppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Bartender kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme.

Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din .

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen