Dagens rett

Kanskje den beste måten å servere kylling på

Coq au vin er både så franske og så klassisk som en rett kan bli. Rett og slett den perfekte søndagsmiddagen.

Coq au vin lages som navnet antyder med vin i gryta. Velg gjerne en saftig vin uten fatpreg og helst ikke for tanninrik. Det er syrligheten fra vinen vi er ute etter i denne retten.

Flere lekre kyllingretter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kylling i rødvin - Coq au vin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1 stor kylling (ca. 1,5 kg)
100 g lettsaltet sideflesk
1½ ts salt
¾ ts hvit pepper
4 ss konjakk
hønsekraft
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
ca. 20 småløk
250 g sjampinjong
1 ss smør
1 ss hvetemel
noen kvister timian til pynt
 
Marinade
½ fl rødvin (3,5 dl)
2 fedd hvitløk, knuste
1 laurbærblad
2 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.

Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.

Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.

Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.

Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.

I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.

Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.

Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
 
Server retten med poteter, ris eller brød.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen