Slik steker du klassisk lammestek
Fremgangsmåte
- Gni lammelåret godt inn med krydder og hvitløk.
- Legg løk og gulrøtter i smurt langpanne eller ildfast form.
- Legg i låret og stikk inn steketermometer, pass på at du ikke treffer beinet. Stek på 125°C i 2-3 timer.
- Når steketermometeret viser 70°C er steken rosa, når det viser 76°C er den gjennomstekt.
- La steken hvile minst et kvarter innpakket i folie før den skjæres opp.
- Imens kan du lage saus av stekesjyen.
Serveres med f.eks. fløtegratinerte poteter/stekte potetbåter, sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille.
Se våre andre oppskrifter på lammestek
Mange andre deilige retter med lam
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG