Dagens rett

Klassisk rakefisk

I dag varter vi opp med en riktig tradisjonsrik rett i det vi serverer rakefisk med klassisk tilbehør.

Rakefisken er like høyt elsket som den er forhatt. At den er en av våre mest kostbare matskatter, er hevet over enhver tvil.
 
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Klassisk rakfisk

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

800 g rakfisk
10 kokte mandelpoteter
seterrømme 
1½  rødløk 
1½ purre 
lefser

Fremgangsmåte

Skjær hodet av fisken. Ta tak i ryggbenet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene i skiver på ca 2 cm bredde. Finhakk rødløk og purre.

Server fisken med potet, rømme, rødløk, rødbeter og lefse.
 
Tips:  Her er oppskriften beregnet som en hovedrett, men du kan gjerne servere den som en forrett hvor du da beregner litt mindre enn halvparten til fire personer.
 

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen