Dagens rett

Klassisk skinkestek

Denne klassikeren hører hjemme på ethvert festbord, lag en stor skinkestek i dag så har du til 17. mai.

Dersom du ikke har tid til å lage en hel skinkestek til middag, kan du selvsagt bruke ferdig skinkestek fra butikken.
 
Les mer om hva du kan lage til koldtbordet i denne artikkelen.
 
Har du lyst til å se hvilke av øl-typene på Vinmonopolet som er de beste? Se hele testen her .
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Skinkestek til koldtbord

Antall porsjoner

12

Ingredienser

1 kg skinkestek uten ben
2 ts salt
1 ts pepper
 

Fremgangsmåte

Gni steken inn med salt og pepper. Stikk inn et steketermometer.

Sett steken i forvarmet ovn ved 125 grader. Steken er ferdig når steketermometeret viser 76 grader (etter ca 1 ½ time).

La steken hvile minst 15 minutter før du skjærer i den.

Steken kan du godt lage 2-3 dager før du skal bruke den til koldtbordet. Oppbevares kjølig. Skjær steken i tynne skiver.

Serveringstips:
Klassisk skinkestek lager du enkelt selv, eller du kan kjøpe den ferdig hel eller oppskåret. Skjær den i tynne skiver og pynt med for eksempel litt salat, svisker, aprikos, agurk og tomat.

Sendt inn av

Foto: Studio Dreyer-Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat:
3 eple
3 stilker stilkselleri
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
50 g valnøttkjerner
1½ dl majones
1½ dl stivpisket kremfløte
1 stk sitron
200 g druer, blå

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen