Kokkefaget i fare?

I Buskerud er det så få søkere at fylket vurderer å legge ned tre klasser innen restaurant- og matfag.

Det handler om en klasse ved Åssiden, en ved Lier og en ved Kongsberg videregående skole.
 
Ikke bra
Fylkesutdanningssjef Tom Martinsen mener dette ikke er bra for turistnæringen i Buskerud.
 
- Det er alvorlig for Buskerud, fordi vi som et reiselivsfylke trenger denne yrkesgruppen i næringen. Men det er færre som søker, og da kan vi måtte legge det ned, sier han.
 
Mange ulemper
Henrik Jacobsen er en av elevene som har valgt denne linjen. Han ser helt klart alle ulempene ved kokkeyrket. Likevel har han valgt det som sin fremtidige jobb.
 
- Det er dårlig betalt, mye ulempejobbing og mye stress. Men jeg har tenkt å jobbe på oljeplattform, og der er det bedre betalt, sier han til NRK Buskerud.
 
Nytt prosjekt
Sølvi Haugen er lærer på restaurant- og matfag ved Åssiden, det har hun vært i snart 20 år. Hun ser også at det blir stadig færre søkere. Nå skal skolen jobbe med et prosjekt for å rekruttere ungdom til restaurantyrket.

- Vi har hentet inn både lærere, folk fra næringslivet, NHO og reiselivet. Og denne gruppen skal jobbe mot ungdommer i ungdomsskolen for å skaffe oss søkere, sier hun.

Forsiden akkurat nå

Til toppen