Dagens rett

Kokt juletorsk

Kvelden før kvelden serverer vi juletorsk. Fisk er dessverre ikke alle barns favorittmiddag, og derfor serverer vi også julegrøt. Dermed har vi middag til barna og dessert til de voksne. Husk julebrusen!

Søndagskvelden varer sikkert til godt over midnatt, i hvert fall for de som fortsatt har mengder med gaver som skal pakkes inn. Da kan det være godt med litt lettvint nattmat. Husk derfor å tilberede rikelig med julegrøt, noe barna også kan kose seg med morgenen etter - selve julaften.

Kokt juletorsk

Antall porsjoner

4

Ingredienser

ca 1,5 kg torskeskiver eller filét
vann
3 ss salt pr. l vann Sandefjordsmør:
150 g smør
½ dl fløte
3 ss finhakket persille
sitronsaft Tilbehør:
kokte poteter
gulrøtter

Fremgangsmåte

Fisken:
Kok opp vannet med salt. Bruk gjerne en vid lav kjele. Ta kjelen av plata og legg i fisken. Sett kjelen på platen igjen og la vannet så vidt nå kokepunktet, ta kjelen til side og la fisken trekke 5-6 minutter til den er kokt. Ta fisken forsiktig opp og legg den over på varme tallerkener eller fat.

Sandefjordsmøret:
Kok opp fløten med persille. Ta kjelen av plata og rør inn smøret, ca 1 ss om gangen. Smak til med sitronsaft.

Tips:
Server juletorsken med andre grønnsaker eller grønnsakblandinger. Lag en saus i stedet for sandefjordsmør. Skjell og krepsdyr passer godt som tilbehør.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Middag for de minste - dessert for de større:

Julegrøt

Antall porsjoner

6-8

Ingredienser

250 g meierismør
5 dl kremfløte
200 g hvetemel
1½ liter melk, gjerne syrnet
1 ss sukker
1 ts salt

Fremgangsmåte

Kok opp smør og fløte. Tilsett melet og rør til grøten slipper kjelen. Spe med varm melk, litt om gangen og kok opp mellom hver gang. Ta av noe av det smøret som kommer ut og bruk det til smørøye. Smak grøten til med sukker og salt. Server den med kanel og sukker på. Rød saft er godt drikke til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen