Dagens rett

Kom i sommerstemning med dette til middag

En smakfull kyllingrett med internasjonalt preg er dagens middagsfristelse. Prøv denne oppskriften.

Kylling er manges favoritt, ikke minst fordi den er så fleksibel og lett å ha med å gjøre på kjøkkenet. Med en salat laget av norske nypoteter blir det jubel ved middagsbordet.

Les mer om nypoteter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Balsamicostekt kylling med potetsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
2 fedd hvitløk, finhakket
1 ss grov sennep
2 ss balsamicoeddik
olje til steking
salt og pepper

1 sitron i båter
 

Fremgangsmåte

Skjær kyllingfiletene på langs, Rør sammen hvitløk, sennep og balsamico og tilsett kyllingfiletene.

Vend dem så de blir dekket av marinade, og la dem ligge i marinaden i minst 20 minutter. Lag potetsalaten mens kyllingen marinerer.
 
Varm oljen i en stekepanne og stek kyllingbitene til de er gylne og gjennomstekt, ca. 3-4 minutter på hver side.
 
Dryss over flaksalt og nykvernet pepper og server kyllingstrimlene med hjemmelaget nypotetsalat og sitronbåter.

De beste kyllingrettene

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Potetsalat med yoghurt og frisk mynte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 kg små nypoteter, godt vasket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
2 dl gresk yoghurt eller matlagings yoghurt
1-2 ss sitronsaft
1 ts sukker
3 vårløk, finsnittet
½ potte fersk mynte, hakket

Fremgangsmåte

Kok potetene møre i lettsaltet vann, ca. 20 minutter. Avkjøl.
 
Bland yoghurten med resten av ingrediensene og smak til med salt og pepper. Hell dressingen over potetene og bland forsiktig.
 
Pynt med mynteblader og snittet vårløk.

Flere potetsalater

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen