Dagens rett

Kongesalat

Bakgrunnen for navnet til dagens middagsforslag vites ikke. Kanskje en salat verdig en konge, eller bare en usedvanlig velsmakende grønnsaksrett? Uansett blir den sikkert satt pris på av både deg og meg, spesielt sammen med den tyske hvitvinen vi anbefaler.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kongesalat

Antall porsjoner

2

Ingredienser

250 g scampi (gjerne med skall)
1 stk. rød chili
3 ss olivenolje
3 ss chilisaus
1 bt. frisk grønn asparges
1 pk. ruccula
150 g spekeskinke
3 stk. tomat
1 stk. rød paprika
½ stk. slangeagurk
100 g mozzarella
2 ss olivenolje
2 ts balsamicoeddik
½ ts dijonsennep
½ ts pepper
½ ts sukker

Fremgangsmåte

Legg kongerekene i marinade av olivenolje, chilisaus og finhakket chili ca. 1 time.

Stek scampien og asparges på middels varme.

Skjær agurk, paprika, spekeskinke og mozzarella i små biter. Skjær tomatene i båter. Skyll ruccula i rennende vann, og bland sammen med resten av ingrediensene.

Lag dressing av olivenolje, balsamico, dijonsennep, sukker og pepper. Hell dressingen over og vend den i salaten.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen