Dagens rett

Kortreist kebab lager du best selv

Norsk lam og kantareller får en genial ramme i form av denne kebaben. Topp til fredagskosen.

Nå er det lammekjøtt i butikken og det er lite som smaker bedre enn norsk lam. Men det finnes mye inspirasjon å hente utenfor Norges grenser, blant annet fra Midtøsten. Denne lammekebaben kommer du til å lage flere ganger.

 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Skogkebab med lam og kantarell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g benfritt lammekjøtt i strimler
2 ss olje eller margarin
2 ts salt
2 ts pepper
2 ts malt spisskummen
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket rød chili
200 g kantarell
4 vårløk i strimler
 
ca. 6 ss yoghurt naturell
4 fullkorn pitabrød

Fremgangsmåte

Stek kjøttet i olje eller margarin med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.

Tilsett kantareller og stek videre i et par minutter ett minutt.

Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.

 
Tips: Prøv gjerne denne retten med viltkjøtt som hjort, elg eller reinsdyr.
 

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen