Dagens rett

Kortreist kebab lager du best selv

Norsk lam og kantareller får en genial ramme i form av denne kebaben. Topp til fredagskosen.

Nå er det lammekjøtt i butikken og det er lite som smaker bedre enn norsk lam. Men det finnes mye inspirasjon å hente utenfor Norges grenser, blant annet fra Midtøsten. Denne lammekebaben kommer du til å lage flere ganger.

 
Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Skogkebab med lam og kantarell

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

400 g benfritt lammekjøtt i strimler
2 ss olje eller margarin
2 ts salt
2 ts pepper
2 ts malt spisskummen
2 fedd finhakket hvitløk
1 finhakket rød chili
200 g kantarell
4 vårløk i strimler
 
ca. 6 ss yoghurt naturell
4 fullkorn pitabrød

Fremgangsmåte

Stek kjøttet i olje eller margarin med krydder, hvitløk og chili i middels varm panne i et par minutter.

Tilsett kantareller og stek videre i et par minutter ett minutt.

Vend inn strimlet vårløk og server i pitabrød med yoghurt naturell.

 
Tips: Prøv gjerne denne retten med viltkjøtt som hjort, elg eller reinsdyr.
 

Sendt inn av

Foto: Aina C. Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen