Dagens rett

Krabbe naturell

Hva er vel bedre enn nykokt krabbe med et glass deilig hvitvin eller kanskje en tørr sherry til? Nydelig mat, både til hverdags og fest, er oppsummeringen. Her får du også tips til selve tilberedningen dersom du skulle være så heldig å ha muligheten til å kunne fiske krabbene selv.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krabbe naturell

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk krabbe
2 sitroner
majones
eddik
pepper
loff og smør

Fremgangsmåte

Dersom du kjøper levende krabbe så koker og renser du den på denne måten (klikk).
 
Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.

Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krabbe er en kulinarisk godbit. I en stor krabbe er det 150 - 200 g krabbekjøtt, vanligvis nok til én person. Krabbe kan du kjøpe levende eller ferdig kokt. Kjøper du krabbe levende eller fanger den selv, bør du koke den så fort som mulig. Kan du ikke det bør du la krabben gå i en kasse med fuktig tang eller treull og oppbevare den mørkt og kjølig uten trekk. I en slik kasse kan krabbe leve 1-2 døgn.

Koking av krabbe
Kok opp rikelig med vann og salt, 50 g salt pr liter, i et stort kokekar. Legg de levende krabbene i det fosskokende vannet, ikke for mange av gangen, da blir vannet fort avkjølt. La krabben få et raskt oppkok, deretter skal de bare trekke, det vil si holdes rett under kokepunktet. Koketiden for krabbe er 15-25 minutter. Den er ferdig kokt når de små klørne lett kan trekkes av. Ta krabben opp av kokevannet og la den ligge på ryggen til avkjøling, dette for at kraften ikke skal renne ut. Kokt krabbe bør spises nykokt eller avkjøles og oppbevares i kjøleskap. Den bør ikke oppbevares lenger enn 1 døgn før den enten spises eller fryses.

Dypfrysing av krabbe
Krabben må være nykokt og avkjølt før frysing. Den kan fryses hel, eller den renses helt og så fyll krabbekjøttet tilbake i skallet. Fyllte krabbeskall pakkes i aluminiumsfolie før frysing. Krabbekjøtt pakkes lettest i plastpose før frysing.

Tining av frossen krabbe
Krabbe bør som annen frossen mat helst tines i kjøleskap.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen