Dagens rett

Krabbe naturell

Hva er vel bedre enn nykokt krabbe med et glass deilig hvitvin eller kanskje en tørr sherry til? Nydelig mat, både til hverdags og fest, er oppsummeringen. Her får du også tips til selve tilberedningen dersom du skulle være så heldig å ha muligheten til å kunne fiske krabbene selv.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krabbe naturell

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stk krabbe
2 sitroner
majones
eddik
pepper
loff og smør

Fremgangsmåte

Dersom du kjøper levende krabbe så koker og renser du den på denne måten (klikk).
 
Krabben kan serveres som den er, men vi gjør det litt lettere for gjestene om vi renser litt før servering. Vi fjerner paven og gjellene og knekker klørne med en nøtteknekker.

Legg krabbehuset tilbake i skallet så krabben ser hel ut før du serverer den. Noe av sjarmen med krabbelag er jo nettopp at gjestene må jobbe litt for å finne maten.

Server krabbe naturell med loff, smør og majones. Sitronbåter på fatet og eddik og pepper på bordet. Som variasjon i tilbehøret kan du servere chilisaus til.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Se også her  for andre krabbetips og oppskrifter.

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen