Dagens rett

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus

Nå er tiden inne for høstkvelder med deilig krabbe på menyen. Benytt defor anledningen til å sette tennene i denne en av sjøens virkelige godbiter. Fruktig hvitvin hører selvsagt til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krabbesalat med aspargesbønner og safransaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

180 g renset hvitt krabbekjøtt
2 ss kaldpresset olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket frisk koriander
1 ss finhakket sjalottløk
1 ss finhakket frisk ingefær
½ finhakket rød chilipepper
revet skall av 1 ½ sitron
salt og hvit pepper

Dressing:
3 ss majones
3 ss rømme
1 knivsodd malt safran
1 syrlig eple i små terninger
salt og hvit pepper

Tilbehør:
100 g aspargesbønner
4 skiver baguette skåret på langs

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til dressingen og la den få stå og trekke 20 minutter før servering.

Kok aspargesbønnene et par minutter i vann tilsatt salt og ha dem så direkte over i iskaldt vann. Ta dem opp av vannet og tørk dem godt. Rist baguetteskivene. Bland forsiktig sammen ingrediensene til salaten.

Anrett salaten på baguetteskivene med aspargesbønner og sausen ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen