Dagens rett

Krabbesalat

Skalldyr er sommerføde nummer én, og krabbe er ettertraktet nå som vi er inne i August måned. Om du fortsatt er på ferie, kan du kanskje fiske opp dine egne krabber. Dersom ikke får du ty til fiskedisken på supermarkedet. Uansett passer den lekre Alsace-hvitvinen glimrende.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

NB!
Vi gjør oppmerksom på at utsendelsen av Dagens rett på e-post har tatt en kort sommerpause. Dette for at din e-postkasse ikke skal fylles opp mens du er på ferie. Utsendelsene vil starte opp igjen 9. august.

Krabbesalat med sitrus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Kjøtt av 1-2 krabber, ca 200 g (eller 2-3 krabbeklør pr. porsjon)
1 appelsin
1 rosa grapefrukt ( pomelo passer også godt)
2 plommetomater i terninger, uten skinn og kjerner
2 avokado i tynne skiver
Blandet frisk salat for eksempel frissée, batavia og ruccola
Dressing:
saft av 1 lime
1 dl kaldpresset olivenolje
1 ss kapers
1 ss finhakket gressløk
salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær ut fruktkjøttet i appelsinen og grapefrukten og skjær det i terninger.

Bland sammen ingrediensene til dressingen.

Anrett krabbekjøttet sammen med salat, avokadoskiver og tomatterninger.

Drypp over dressing og pynt med friske urter.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen