Kraftkar Nordens beste

Blåskimmelosten Kraftkar er kåret til Nordens beste.

Kraftkar fra Tingvollost vant søndag kveld gullmedalje i kåringen av Nordens beste oster i Sydfyn i Danmark. Gullmedaljen ble tildelt i kategorien for beste blåskimmelost. Kraftkar har de to siste årene vunnet sølv i samme kategori . Ingen andre blåskimmeloster har vært representert på pallen tre år på rad, melder Tingvollost.

I juryens begrunnelse heter det at Kraftkar er "dejlig, blød og fyldig. Det er vinderen indenfor denne kategori, andre kommentarer behøves ikke".

Kraftkar er også innehaver av tittelen som Norges beste ost .
- Dersom norsk småskalaproduksjon skal ha en framtid, må produktene være av internasjonal kvalitet. Denne prisen beviser at det er mulig å lage god ost også i Norge, uttaler Kristin Waagen, daglig leder i Tingvollost.

Selskapet er et familiedrevet gårdsmeieri lokalisert øverst på Vestlandet. Herfra ble det i 2010 produsert ti tonn hvit- og blåskimmeloster. Tingvollost i gang med en treårig vekstsatsing fra Innovasjon Norge for å kunne møte etterspørselen i inn- og utland. I fjor ble bedriften tildelt Spesialitet-merket fra KSL Matmerk til sine oster. All produksjon er basert på kumelk fra egne kyr. Gården har totalt ni ansatte.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen