Krever fengselsstraff

Aktor i systembolagsaken, Björn Blomqvist, krever fengselsstraff for den tidligere eieren og administrerende direktøren i Åkesson vin.

Eieren ble dømt  for bestikkelser tidligere i år.
 
Ikke strengt nok
I utgangspunktet ble eieren dømt til betinget fengsel og en bot på 120 000 kroner. Men i følge aktor i saken er ikke dette en streng nok straff for direktøren. Aktor mener at eieren er ansvarlig for å ha pyntet på salgstallene ved hjelp av bestikkelser, skriver wownews.se.
 
- Hvis man ikke får fengsel for denne typen organisert bestikkelse har vi en veldig merkelig lovgivning, sier Blomqvist til TT.
 
Forventer skjerping
- Jeg forventer at neste rettsinstans skjerper straffen, sier han.

Selskapets nye eiere er i nær slekt med den tidligere eieren og direktøren. Den nye ledelsen har hele tiden hevdet at bestikkelsene skjedde under den tidligere eieren og at de ikke kjente til ulovlighetene da de tok over.

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen