Kritikk mot avisers vinsalg

I Danmark raser debatten om at danske aviser både omtaler og selger vin.
Aase E. Jacobsen
28 Juli 2011 - 13:26

Er det etisk i orden, spør vinavisen.dk, at så vel Berlingske som EkstraBladet nå tyr til vin som nytt inntektsområde, og samtidig omtaler vin.

Berlingske startet allerede i vinter og da gikk Vinavisens redaktør Peter Winding sterkt ut mot tiltaket. - En ting er usympatisk markedsføring som går over grensen for god etikk, noe annet er at det frie ord ikke lengre føles fritt i en av Danmarks største aviser.

Jukser med førpris
Han viser til en annonse hvor avisen forteller om et "supertilbud" på en vin som er satt ned fra kroner 129,95 til 69,95. Denne vinen koster utenfor danske grenser normalt 60 kroner.
-Man finner en vin på det internasjonale markedet som ikke selges i Danmark og lager en fiktiv førpris og 14 dager etter en imponerende nåpris, skriver Winding.

En rekke danske importører har trukket annonser fra Berlingske i protest mot konseptet som kalles "Lidt mere vin". Før jul i fjor fikk sågar Berlingske en bot på 10.000 kroner av Fødevarestyrelsen for å ha solgt vin uten tillatelse.

Fremmer vin av lavere kvalitet
Fra august måned hiver også Ekstra Bladet seg på det samme konseptet. Avisen har invitert danske vinimportører til å levere "ukens vintilbud" i form av en kasse med 6 eller 12 flasker. De må samtidig garantere at vinen er minst 10 prosent billigere enn alle andre steder. Vintilbudene skal markedsføres via e-post og via "Ekstra Bladet Shop".

Vinimportør Carlo Merelli er svært kritisk: - Det ville være å skyte mig selv i foten i forhold til mine trofaste kunder. Hva ville de si til at en av mine viner fås til en lavere pris enn den jeg averterer med? Avisens "shop" appellerer dessuten mer til brede produkter hvor fortjenesten er enklere å skjule, og salget vil derfor indirekte fremme viner av lavere kvalitet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her