Dagens rett

Kryddergravet røye med avocadosaus

Vi benytter denne søndagen til å servere en deilig og smakfull fiskerett av gravet røye. Passer det ikke å lage en slik rett akkurat i dag kan du selvsagt legge den inn i julas middagsprogram.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kryddergravet røye med avocadosaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 ss hel sort pepper
1 stk hel kardemomme
½ ts szechuanpepper
2 hele stjerneanis
30 gr salt
10 gr sukker

Avocadosaus:
1 moden avocado (liten)
2 ss limesaft
3 ss vann
¼ rød chili uten frø - finhakket
½ fedd hvitløk - finhakket
1 ss finhakket friske korianderblader
Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

Krydrene ristes i varm panne i ca 5 minutter, for å forsterke smaken. Panna skal være varm, men ikke så varm at det begynner å ryke, da kan krydderne brenne seg.

Kjøl ned og mal på en krydderkvern.

Legg filetene i en dyp bakke/ fat, og fordel salt, sukker og krydderblanding på filetene. De legges så parvis, med kjøttsidene mot hverandre. Trekk plast over og legg dem i press.

Filetene skal graves i to døgn, og skal snues etter 1 døgn slik at de som ligger i bunn kommer øverst og omvendt.

Ved servering skjæres røya i tynne skiver, på langs, og legges på tallerken. Anrettes med avocadosaus og litt salat.

Avocadosausen:
Rent avocadokjøtt deles i grove biter og blendes til en fin purésaus sammen med limesaft og vann. Tilsett finhakket hvitløk, chili og koriander, og smak til med salt og pepper. Dekkes til med plastfolie og settes kjølig frem til servering.
 

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Det brygger opp til ny ølkrig

Importen av øl i butikkstyrke er nå så stor at hvert femte glass øl er brygget utenfor landets grenser. Mens noen frykter en reprise på ølkrigen fra begynnelsen av 2000-tallet, forklarer importør Carlsberg-Ringnes det hele med midlertidige kapasitetsutfordringer. Les hele saken

Til toppen