Dagens rett

Krydderskanke

Lammeskank er en undervurdert delikatesse som vi i Dagens rett denne helgen slår et slag for. I denne retten spiller krydder av variert slag en særdeles stor rolle. Alt i alt skal det passe godt med en chilensk merlotbasert rødvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Krydderskanke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

4 lammeskanker
2 ss sukker
1 ts malt spisskummen
1 ts korianderfrø
1 ts havsalt
½ ts chilipulver
½ ts gurkemeie
2 ss olivenolje
 
Sjysaus:
4 dl kjøttkraft
ca. 80 g smør

Fremgangsmåte

Knus hele frø, tilsett øvrige krydder og bland alt godt eller bruk en ferdigblanding (fra Midtøsten, Tyrkia eller Arabia).

Gni kjøttet inn med olivenolje og strø på krydderblandingen.

Stek kjøttet i stekepanne eller under grillen til det har fin farge rundt det hele. Legg kjøttet over i form med lokk og la det steke videre i ovn ved 175°C i 1½-2 timer.

Sjysaus:
Kok opp kraften og monter sausen med smør.
Tips:
Å montere en saus betyr at du tilsetter smør i små mengder og rør det inn før du tilsetter mer. Sausen blir da tykk og blank.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen