Krystall legger ned

Kafe Krystall i Bergen legger ned.

- Vi har lagt ned. Siste dag med servering i restauranten var 19. desember. De fem ansatte er oppsagt, sier daglig leder av Kafe Krystall Vibeke Bjørvik.
 
Den kjente bergenske restauranten har gått med underskudd siden 2006.
 
Knappe marginer
Kafe Krystall har kapasitet til 23 gjester. Bjørvik sier små, eksklusive restauranter driver med veldig knappe marginer.
 
I tillegg til sviktende resultater, er sviktende motivasjon en grunn til nedleggelsen.
 
Tungt
- Det er tungt å drive med så små marginer som vi har gjort. Å drive en slik restaurant er en livsstilsjobb. Nå er det nok, sier Bjørvik til bt.no.
 
Det er snakk om en kontrollert avvikling av restauranten.
 
- Vi både håper og tror at alle kreditorer får det vi skylder dem, sier Bjørvik.
 
Vanskelig i Bergen
Den daglige lederen mener det er vanskeligere å drive en gourmetrestaurant i Bergen enn i Stavanger eller Oslo.
 
- Det virker som om det er større etterspørsel etter denne typen restauranter der. Veldig mange av gjestene på Kafe Krystall har vært tilreisende, sier hun.

Forsiden akkurat nå

Til toppen