Kulinarisk reise på Sørlandet

Det blir besøk av franske stjernekokker fra Bordeaux under årets Skalldyrfestival i Mandal.
Redaksjonen
04 Juli 2008 - 20:01

Festivalen utvider og gjør klart for større opplevelser om sjømat. Publikum skal blant annet kunne delta på gourmetmiddag laget av franske stjernekokker.
 
Konseptutviklingen blir kalt "En kulinarisk reise på Sørlandet". I tillegg deltar kokkene aktivt i festivallivet i Bryggegata med kokeshow og noen kokkeoverraskelser.
 
To av de tre stjernekokkene arbeider og driver restauranter i Bordeaux med stjerner i Guide Michelin.
 
Den ene arbeider på et Slottshotell med 4 stjerner, og har tidligere arbeidet i Oslo på Bagatelle.
 
Gourmetmiddager
I forbindelse med besøket i Mandal vil de arrangere et kokkekurs, samt arrangere tre gourmetmiddager.
 
Kokkene har valgt å ta utgangspunkt i råvarer fra sjø og land fra Sørlandet, både tradisjonell mat, men også sjømat som ikke er helt typisk på sørlandske bord.
 
Det blir flere kokkeshow med de franske kokkene, første show blir under åpningen av festivalen torsdag 7. august.
 
Kokkeskole for barn
Samtidig har de vist stor interesse for Barnas Kokkeskole og de vil også vise sitt engasjement på kokkeskolen.
 
Det vil også være VM i rekepilling.
 
Tradisjon
Skalldyrfestivalen er en tradisjonsrik festival som alltid arrangeres andre helgen i august. Sjømat har alltid stått sentralt i festivalen, men i vinter foretok styret en strategisk beslutning der utviklingen skulle være på sjømat.
 
Målet er å skape den største og beste sjømatfestival i Skandinavia med skalldyr som nisje.
 
I fjor ble det konsumert over tre tonn med reker, 1,5 tonn med blåskjell, 4 000 krabber og flere hundre kilo med scampi, kongekrabber og kamskjell.
 
Restaurantbransjen utvider restaurantarealene, og Mandal utvider med over 1000 ekstra restaurantplasser under Skalldyrfestivalen. I fjor var det 45 000 besøkende under festivalen.
 
Festivalen er fra 7. til 10. august.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her