Dagens rett

Kylling i rødvin - Coq au vin

En smakfull kyllingrett tipper vi skal være velkommen føde en søndags ettermiddag. Vi topper hele retten med en feiende flott burgunder i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kylling i rødvin - Coq au vin

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

1 stor kylling (ca. 1,5 kg)
100 g lettsaltet sideflesk
1½ ts salt
¾ ts hvit pepper
4 ss konjakk
hønsekraft
1 ss tomatpuré (kan sløyfes)
ca. 20 småløk
250 g sjampinjong
1 ss smør
1 ss hvetemel
noen kvister timian til pynt
 
Marinade
½ fl rødvin (3,5 dl)
2 fedd hvitløk, knuste
1 laurbærblad
2 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket

Fremgangsmåte

Del kyllingen i 8 serveringsstykker.

Bland marinaden og legg i kyllingstykkene. La dem stå kjølig natten over eller på kjøkkenbenken i 4-5 timer. Ta opp kyllingstykkene og tørk dem. Hell marinaden i en kjele og kok opp.

Skjær sideflesket i små biter og stek det i panne. Ha flesket over i kjelen, men la fettet bli tilbake i pannen. Dryss salt og pepper på kyllingstykkene og brun dem i fettet i pannen.

Hell over konjakk og tenn på - pass på å ikke gjøre dette under avtrekksviften. La det brenne til flammen slukker av seg selv. Ha kyllingstykkene over i kjelen med marinade. Tilsett så mye kraft at kjøttet så vidt dekkes.

Ha eventuelt i tomatpuré for å gi retten en rødlig farge. La det trekke i ca. 40 minutter eller til kjøttet er mørt.

I mellomtiden surres løk og sopp i en panne og haes over i kjelen.

Jevn eventuelt sausen med en blanding av 1 ss smør og 1 ss hvetemel. La retten koke ytterligere 5 minutter for å fjerne eventuell melsmak.

Smak til med salt og pepper. Pynt med timian før servering.
 
Server retten med poteter, ris eller brød.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen