Kylling med creme fraiche og rosmarin

Antall porsjoner: til 2-3 1 hel kylling paprika 0,5-1dl olje 1 stor ts rosmarin 1/2 ts salt 1 ts pepper litt smør Et beger med creme fraiche, Lettrømme kan benyttes, blandet med yoghurt naturell. en boks med champignoner, bruk også kraften. VINFORSLAG En hvitvin som Vina La Rosa Chardonnay 1997 kr 87,30 (13611) eller en lett rød som Cuvee du Causse 1996 kr 73,30 (13503).

Ovnen settes på 225 grader. La kyllingen steke i ca. 10 min. først. Legg en stor smørklatt på toppen. Mariner kyllingen med god olje, rosmarin, pepper og salt. Strø paprika på toppen. Sett kyllingen i ovnen ved 225 grader. Etter ca. 10 min. kan du legge nok en stor smørklatt på.
 
Lag sausen ved siden av først. Creme fraiche, kraften fra champingnongen, champingnongene, gjerne litt forskjellig krydder. Så tar du ut kyllingen, heller sausen i bunnen av formen, rører rundt, så du får blandet inn smøret. Deretter legges kyllingen øverst. La den stå litt i ovnen igjen, legg på folie hvis du synes den blir mørk. De siste minuttene kan du sette ovnen på fullt, åpne ovnsdøren på gløtt slik at du får en sprø skorpe. Lag gratinerte poteter eller jasminris. Du kan gjerne bruke flere typer grønnsaker.
 
Innsendt av Kari Lier

Forsiden akkurat nå

Til toppen