Dagens rett

Kylling med kokos og peanøtter

Kylling er magert og nøytralt men også velsmakende kjøtt. Den adapterer lett den smakskarakter som tilleggsingrediensene tilfører retten. I dag er smaksbildet såpass delikat at vi anbefaler to hvitviner av den mildere sorten. Dette er også to viner du svært lett kan bli glad i!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfilet med kokos og peanøtter

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4-6 kyllingfileter
1 båt presset hvitløk
1 ts spisskummen
1 ts koriander
1 ss østerssaus
1 ss olje
1 boks kokosmelk
1 dl peanøtter (fint hakket)
1½ ss soyasaus
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Hvitløk, spisskummen, koriander og østerssaus røres sammen og smøres på kyllingen. Sett kaldt ca. 1 time. Brun kyllingfiletene i smør eller olje i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. Ha i kokosmelk, peanøtter, soyasaus og sitronsaft. Kok opp og smak til med salt og pepper. Server med jasminris og en salat. Pynt med mangostrimler, vårløk og koriander.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere flotte kyllingretter

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen