Dagens rett

Kyllingbryst med appelsin og basilikum

I dag går finalen i årets NM for amatørkokk av stabelen der temaet er kylling og fløte - prøv denne herlig oppskriften.

Kom ned til Karl Johan til finalen i NM for amatørkokk 2007 i dag klokken 14.15. To finalister kjemper om fantastiske premier, heder og ære i det de kjemper mot hverandre i et nervepirrende arrangement.
 
Følg den spennende finalen under årets Matstreif du også!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingbryst med appelsin og basilikum

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingbryst
3 ss finhakket basilikum
1 fedd hvitløk, revet
4 ss kremost, naturell
 
1 boks cherrytomater
2 appelsiner, i fileter
ris
 
Pensling:
½ dl olje
2 ss honning
1 ss soya
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen basilikum, hvitløk og ost. Lag en lomme under skinnet på kyllingbrystene og fyll med osteblandingen.

Legg kyllingbrystene over i en smurt ildfast form og pensle over olje-honning-blandingen. Sett formen midt i ovnen ved 180 °C og stek i 20-30 minutter. Skru eventuelt opp temperaturen de siste minuttene for å få litt ekstra farge på kyllingen.

Server med ris, bakt cherrytomat (bakt i ovn de 3 siste minuttene av kyllingens steketid) og skinnfrie appelsinbåter. 

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen