Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Kyllingkjøttdeig er lettvint og anvendelig. Den milde smaken av kylling trenger imidlertid litt ekstra smak ved siden av. Paprikasalsaen kan du selvsagt bruke også til burgere av andre typer kjøtt, til pølser eller til røykt fisk.

Gode retter med kyllingkjøttdeig

De beste oppskriftene med kylling

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Kyllingburger med paprikasalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig av kylling
1 liten, finhakket løk
2 ss tacosaus
2 ss chilisaus
2 fedd revet hvitløk
1 ts paprika
1 egg
1 ts salt
kvernet pepper
smør eller olje til steking

Paprikasalsa:
3 flådde tomater
½ agurk
1 gul paprika
1 liten rød paprika
1 finhakket rødløk
2 ss limesaft
½ -1 dl søt chilisaus
3 ss hakket, frisk koriander

Fremgangsmåte

Kyllingburger:
Bland sammen alle ingrediensene i en hurtigmikser. Form til fire store burgere.

Stek dem i smør eller olje noen minutter på hver side. Server i burgerbrød med salat og salsa.

Paprikasalsa:
Skjær et kryss i tomatene og legg dem i kokende vann noen sekunder. Ha dem over i iskaldt vann.

Ta av skinnet, del tomatene og skrap ut frøene. Del tomatkjøttet i små terninger.

Skrell agurken og del den i to på langs, skrap ut frøene.

Skjær agurk og paprika i terninger. Bland inn hakket rødløk, limesaft og chilisaus. Dryss over hakket frisk koriander.

Oppskrifter med kylling

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen