Dagens rett

Kyllingfilet med en smak av jul

Kylling er manges favoritt, og det er ingenting i veien for å servere den med en smak av jul. Her er oppskriften.

Det deilige hvite kjøttet er perfekt kosemat, og er base for de deiligste retter slik som her.

Flere lekre kyllingretter finner du her

Alle de gode artiklene om julen

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingfilet med smak av jul

Antall porsjoner

6

Ingredienser

6-8 kyllingfileter
salt
½ - 1 ss hel pepper, miks gjerne flere typer

Kremet solbærsaus:
1 ½ dl vann
1 hønsebuljongterning
3 dl crème fraîche
1 dl fløte/matfløte
¾ dl ublandet solbærsirup
2 ss soyasaus
6 knuste einerbær
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
kvernet pepper

Karamellisert rødløk:
1 rødløk i ringer
1 dl rødvin
1 kanelstang
2 ss sukker

Duchessepoteter:
500 g kokt sellerirot
1 kg kokte poteter
2 eggeplommer
litt revet muskat
salt og pepper

Tilbehør:
1 pose fersk spinat, ca 250 g
250 g sjampinjong
 200 g bacon i biter
3 sjalottløk, hakket

200 g rosenkål
200 g aspargesbønner

Fremgangsmåte

Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte og ryke lett. Sett til side til de er klade og knus pepperen i en morter.

Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.

Solbærsaus:
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.

Rødløk:
Ha alle ingrediensene til karamelliserte rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.

Duchessepoteter:
Mos sammen sellerirot og poteter til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper.

Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Tilbehør:
Skyl spinaten og ta bort evt. grove stilker. Skjær soppen i biter og stek i litt olje over høy varme til det begynner å ta farge. Ha i baconet i biter og den hakkede sjalottløken og la surre med til det har tatt farge.

Vend inn spinaten rett før servering og smak til med litt salt og pepper.

Rens aspargesbønnene og rosenkålen og kok dem i godt saltet vann i 2-3 minutter.

Servering:
Server kyllingfilet på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og server med duchessepoteter.

Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Alle de gode artiklene om julen finner du her

Flere lekre kyllingretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Til toppen