Dagens rett

Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus

Et kyllingmåltid kan enkelt og raskt tilberedes og det blir ekstra deilig med herlig nykål til.

Når nykålen kommer på markedet er det bare å kaste seg over den, for det er en fantastisk grønnsak.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingfilet med kål og kremet soppsaus

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 kyllingfileter
salt og kvernet pepper
1 porsjon hjemmelaget potetmos
2 eggeplommer
1 hode nykål eller spisskål (evt. kinakål)
Saus:
2 dl sjampinjong eller skogssopp, hakket
½ løk
1 dl fløte
1 dl av kokevannet fra kålen
salt og pepper

Fremgangsmåte

Begynn med å koke potetene til potetmosen.
 
Stek kylingfiletene 3-4 minutter på hver side og krydre med salt og pepper. La dem hvile mens du lager ferdig potetmosen, tilsett eggeplommer til slutt.
 
Del kålen og kok den noen få minutter i lettsaltet vann. Hell fra kokevannet og spar litt til sausen.
 
Sausen:
Stek sopp og løk i litt smør. Bland inn fløte samt kokevannet og smak til med salt og pepper.
 
Del kyllingen opp i skiver og server med hjemmelagte potetmos, nykål og sausen ved siden av.
 
 
Tips: I en travel hverdag kan du også bruke potetmos fra pose.
 

Sendt inn av

Foto: Espen Grønli

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen