Dagens rett

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Vi kommer alltid tilbake til kyllingrettene. Kjøttet er magert, smaker er nydelig og balanserer seg mesterlig med de ingredienser du måtte ønske å benytte deg av. Nytes i dag sammen med en fruktig smaksbombe av den hvite sorten, fra New Zealand, og vi krysser selvsagt fingrene for at du får en flott sommerkveld!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfilet med parmaskinke, parmesan og salvie

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 kyllingfileter
salt og pepper
1 potte frisk salvie
6 skiver parmaskinke, evt. vanlig spekeskinke
100 g revet, fersk parmesan
100 g revet vellagret sveitserost
 
500 g fersk båndspaghetti (tagliatelle), hvit eller grønn
2-3 dl fløte
3-4 oppskårne, soltørkede tomater
hakkede, friske krydderurter (salvie, timian, oregano, basilikum)
oliven

Fremgangsmåte

Dryss salt og pepper på kyllingfiletene og stek dem over middels høy varme i litt smør til de blir pent brunet, ca 2 minutter på hver side.
 
Legg filetene over i en smurt ildfast form. Legg på friske salvieblader og rull en skive parmaskinke rundt hver filet. Legg filetene tilbake i den ildfaste formen med skjøten på skinkeskivene ned
 
Bland revet parmesan og sveitserost og dryss dette over kyllingfiletene. Sett formen øverst i ovnen ved 225 grader og gratiner i ca. 10 minutter eller til osten er smeltet og kyllingen er gjennomstekt.

Kok båndspaghetti som anvist på pakken. Hell av vannet når pastaen fortsatt har litt tyggemotstand i midten (al dente).
 
Ha i fløte, tomater og hakkede krydderurter i pastaen og rør godt rundt.
 
Anrett pastaen på en stor tallerken med kyllingfiletene oppå og pynt med oliven og frisk salvie.
 

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Her finner du flere salatoppskrifter

Slik velger du vin til lyst kjøtt

Apéritifs kokebok - kylling

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen