Dagens rett

Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker

Ta for deg av de deilige sommergrønnsakene og lag denne deilige retten i dag.

Hurra for sesongene! På sensommeren har vi tilgang til en rekke fristende grønnsaker på sitt aller best, og når de blir servert sammen med saftig kylling kan det neppe bli bedre.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingfilet med stuede sommergrønnsaker

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4-6 kyllingfileter
lettsaltet vann til koking
 
Stuede sommergrønnsaker:
3-4 små neper
1 kepaløk eller rødløk
1 pakke sukkererter
1 lite blomkålhode
3 ss smør
4 ss hvetemel
ca. 6 dl kokevann + litt fløte eller melk
1 hønsebuljongterning
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Skrell nepene og del dem og løken i båter. Rens sukkerertene og del blomkålen i buketter.
 
Legg kyllingfiletene i en kjele og hell over kokende vann så det så vidt dekker filetene. La dem trekke ved svak varme i ca. 10 minutter til de er gjennomkokt. Ta opp filetene og hold dem varme.
 
Legg grønnsakene i kokevannet og kok dem så vidt møre.
 
Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med kokevann og fløte eller melk. Ha i buljongterning. La sausen småkoke ca. 5 minutter.
 
Tilsett grønnsakene og smak til med salt og pepper.
 
Skjær kyllingfiletene i skiver og server dem med ferskpoteter og stuede grønnsaker.

Sendt inn av

Foto: Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen