Dagens rett

Kyllingfilet på linse- og spinatseng

Mager og smakrik kylling markerer en ny uke her hos Apéritif. Selvsagt med drikkeforslag, og i dag ikke mindre enn to spennende og passende sådanne.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Kyllingfilet på linse- og spinatseng

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 kyllingfileter
salt og kvernet pepper
smør eller olje til steking

Linse- og spinatseng:
4 ss olivenolje
1 finhakket løk
1 båt hvitløk
1 ts garam masala
1 ts karri, gjerne litt sterk type
½ ts knuste kardemommekjerner
250 g linser
5 dl vann
2 flådde tomater
175 g spinat
saften av 1 sitron
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til.
 
Stek kyllingfiletene i olje i en panne 3-4 minutter på hver side. La dem hvile mens du gjør ferdig retten.
 
Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte sherrytomater og server med godt brød.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen