Dagens rett

Kyllingpai med spinat

En rykende varm og fristende pai er manges favoritt, og her får du en deilig oppskrift.

Med en deilig pai har du ikke bare en herlig middag, men kanskje også noe igjen til lunsj dagen etter.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Kyllingpai med spinat

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
150 g smør
200 g hvetemel
ca. 2 ss vann
Fyll:
3-4 kyllingfileter i biter
1 løk
200 g frisk spinat
5 egg
3 dl melk
1 ts salt
½ ts pepper
10 sorte oliven
ca. 100 g revet hvitost, mozzarella, evt. smakfull ost

Fremgangsmåte

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La deigen hvile kaldt i ca. ½ time. Trykk deigen ut i en paiform og prikk med en gaffel. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Stek kyllingbitene og finhakket løk. Tilsett renset og vasket spinat og fres det til spinaten faller sammen. Fordel alt på den forstekte paibunnen.
 
Hell over sammenvispet egg, melk, salt og pepper. Dryss delte oliven og revet ost på toppen. Stek paien videre i ca. 25 minutter til den er gyllenbrun.

Tips: Paistykker kan pakkes i folie og lunes over grillen.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen