Dagens rett

Overrask med hjemmelaget pizza i dag

Med denne pizzaoppskriften blir du også en potensiell superkokk. I hvert fall om du legger til din egen vri. Den er nemlig lett å variere.

Pizza er og blir en favoritt i mange hjem. Heldigvis trenger det ikke være så komplisert. Her har du en flott hverdagsvariant.

Flere gode pizzaoppskrifter finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingpizza

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzadeig:
25 g gjær
2 ½ dl lunkent vann
2 ss olje
½ ts salt
ca. 7 dl hvetemel
Fyll:
3-4 kyllingfileter i strimler
salt og pepper
3 ss hvitløksmør
1 pakke fersk mozzarella
10 cherrytomater
 
ca. 50 g rucculasalat
noen pinjekjerner

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 grader) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. ½ time.

Del deigen i to og kjevle den tynt ut.

Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to.

Fordel fyllet over bunnen og stek i stekeovnen ved 225 grader i 25 -30 minutter. Ha over rucculasalat og pinjekjerner ved servering og dryss over litt olivenolje.
 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen