Kyllingsalat med parmesankrutonger

renskåret kjøtt av en stekt/kokt kylling 2 ss olivenolje 1 ss sitronsaft 3 ss tapenade (olivenpasta) 4 ss olivenolje 2,5 dl smuler fra daggammel loff 2 fedd hvitløk, finhakket 2/3 dl finrevet parmesan 1 pose rucculasalat eller marchesalat (evt. annen smaksrik salat) 1 liten rødløk i tynne skiver 3 ss grovhakket persille eller basilikum   Dressing: 1/3 dl olivenolje 4 ss sitronsaft litt raspet sitronskall salt/pepper VINFORSLAG Denne salaten egner seg best som hovedrett med brød til. Både rødt og hvitt kan brukes. Blant de velegnede hvite foreslås en rik vin med middels syrer: Viognier Blanc Pays de l'Ardeche 1997 kr 104,70 (BU 34898). Rødt er også godt til: En fruktig og frisk bærpreget vin som Oligitum Tempranillo 1996 kr 77,50 (10011)

Riv/skjær kyllingkjøttet i munnfullbiter. Bland tapenaden med sitronsaft og olje og hell dette over kyllingen. La stå i mens du lager resten av salaten.

Varm oljen i en stor panne til moderat styrke, tilsett hvitløk og brødsmuler. Stek under stadig omrøring til alt er blitt gyldent. Fjern fra varmen og tilsett parmesanen og persille/basilikum. Bland dressingen. Fordel salat og løkskiver på tallerkenene, hell dressingen over, legg kyllingkjøttet over dette igjen. Og brødsmulene på toppen.

Forsiden akkurat nå

Til toppen