Kyllingsalat med parmesankrutonger

renskåret kjøtt av en stekt/kokt kylling 2 ss olivenolje 1 ss sitronsaft 3 ss tapenade (olivenpasta) 4 ss olivenolje 2,5 dl smuler fra daggammel loff 2 fedd hvitløk, finhakket 2/3 dl finrevet parmesan 1 pose rucculasalat eller marchesalat (evt. annen smaksrik salat) 1 liten rødløk i tynne skiver 3 ss grovhakket persille eller basilikum   Dressing: 1/3 dl olivenolje 4 ss sitronsaft litt raspet sitronskall salt/pepper   Realime dressing 1 dl. Ybarra Olivenolje 1 ss Realime 1 ss kapers 1 liten bunt gressløk Salt og kvernet pepper   Creme Fraiche Dressing med Lime 1,5 dl Creme Fraiche 0,5 dl. Realime 0,5 dl. melk Salt og pepper

Riv/skjær kyllingkjøttet i munnfullbiter. Bland tapenaden med sitronsaft og olje og hell dette over kyllingen. La stå i mens du lager resten av salaten.
 
Varm oljen i en stor panne til moderat styrke, tilsett hvitløk og brødsmuler. Stek under stadig omrøring til alt er blitt gyldent. Fjern fra varmen og tilsett parmesanen og persille/basilikum. Bland dressingen. Fordel salat og løkskiver på tallerkenene, hell dressingen over, legg kyllingkjøttet over dette igjen. Og brødsmulene på toppen.
 
Realime dressing
Rør olje og Realime sammen, tilsett kapers og gressløk. Smak til med salt og pepper. Innsendt av Nina Knudsen
 
Creme Fraiche Dressing med Lime
Tilberedning : Rør Creme Fraichen glatt og tilsett melk. Rør til slutt inn Realime. Smak til med salt og pepper. Innsendt av Nina Knudsen

VINFORSLAG

Denne salaten egner seg best som hovedrett med brød til. Både rødt og hvitt kan brukes. Blant de velegnede hvite foreslås en rik vin med middels syrer: Viognier Blanc Pays de l''Ardeche 1997 kr 104,70 (BU 34898). Rødt er også godt til: En fruktig og frisk bærpreget vin som Oligitum Tempranillo 1996 kr 77,50 (10011)

Forsiden akkurat nå

Til toppen